torstai 12. huhtikuuta 2012

Elämän tivolia a.k.a. Paluu juurille

Niin siinä tänäkin vuonna taas kävi että tivoli vei mukanaan. Ja nyt ei puhuta baarista vaan Suomen suurimmasta kiertävästä huvipuistosta, Suomen Tivolista. Atte ja minä olemme pyörineet molemmat mukana jo useamman vuoden, Atte vuoristoradalla ja minä ollen perinteisesti tivolin vakiosika, sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Sikailun lomassa olen mm. pyörittänyt hattaraa ja kasannut maailmanpyörää. Tämän lyhyen historiikin perään on ehkä parasta laittaa arkiston kätköistä pieni kuvaselvennys jotka asiaan vihkiytymättömätkin pääsevät kärryille...vaunuihin...laitteeseen ;D 

Kotikontin rappusilla
Eläintenhoitajan lomasijaisena


Enkä huijannut. Olen Sika. 


"takapiha"
Lyhyen nostalgiatripin jälkeen siirtykäämme nykypäivään, suoraan maantiekylään tivolin talvitukikohtaan jossa kiertue viime tiistaina alkoi.


Kesä alkaa kotikontin siivouksella. Ensin poistetaan edellisen asukkaan jäämistö ; meillä tänä vuonna mm. tv, mikro, henkareita, lakana, loppuunkulunut paistinpannu ja sipsipussin jämät. Tietenkin jos sattuu asumaan samassa kontissa kuin edellisenä vuonna tätä ei tarvitse tehdä, mutta meillä Aten kanssa ei perinnekonttia ole.

Atte kotikontin rappusilla.
On muuten mahtavaa kun sähkönmyyjät soittavat puhelimeesi ja lupaavat "Nyt olisi teille niin mahtava sähkötarjous että!" ja vastaat "Asun merikontissa, meillä on oma agri. Millaisen tarjouksen voitte tehdä?" Pienet on ilot, mutta jostain sitä täytyy...

Keskiviikko, Keravan Keskuskenttä ja Keuda-aukio josta tivoli tänä vuonna aloittaa,  viimeinenkin ajokki on saapunut kentälle ja on aika käydä töihin. Minä olen tänäkin vuonna Maailmanpyörällä mutta ehdin sentään ekalta päivältä jokusen kuvan ottaa, tänään ei ole ollut enää puhettakaan kameran esiin kaivamisesta.


Siitä se nousee. Ensimmäinen maailmanpyörän kolmesta rekasta kentällä. Missä loput?


Andri ja Atte tivolin tälle vuodelle jaetuissa ns. "motivaatiopipoissa" , kuten niitä leikillisesti kutsutaan. Jos piposi on kesän lopussa vielä valkoinen, tietää johtoporras sinun lusmuilleen... :D 


Kuin kaksi marjaa :D mato ja Timo, veljekset?



Maailmanpyörä rakentuu. Meillä mm. ihmeellinen leijuva lapio. (kuvassa vasemmalla)


Kyllä, tuo tunnistamaton johtovyyhti olen minä. 
 



Uusi alamiehemme "setä" . On hänellä toki nimikin mutta koska en muistanut sitä keksin lempinimen. Hän erehtyi vielä kysymään "miten niin setä?" johon vastasin, että voi hän toki olla tätikin, ei meillä ole niin nuukaa täällä...pojilla oli hauskaa. Setä pysyi setänä.


Parrumiehet Timppa ja Mikko ovat lainassa vuoristoradalta, se kun ei Keravalle tule. Ei siinä, pojat ovat loistavia hommassa ja söpöjäkin vielä. Entä jos tahdon pitää ne?


Siinä se kehä rakentuu ja ensimmäinen nippu nousee. Huomenna jatketaan loppuun ja lauantai onkin ensimmäinen aukiolo. Tervetuloa tivoliin!

-FreakyAngel