lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kerava nähty - ainakin melkein.

Tänään on kaivattu vapaapäivä. Tivolikiertueessa on 14 pakkovapaata, eli valmiiksi määrättyä vapaapäivää sekä 14 lisävapaata joiden ajankohtiin voi toivomuksella itse vaikuttaa. Tänään on pakkovapaa ja tulimme Helsinkiin käymään joten minäkin pääsen kirjoittamaan blogia. Edellisen merkinnän kirjoitin Järvenpään ABC:llä, metallikontissa metallikonttien keskellä kun ei tuo oma netti oikein tahdo toimia.

 Paljon on yhdeksän päivän aikana ehtinyt tapahtua, olemme totutelleet työrytmiin (aamut vapaat, illat töitä, nukkumaan...) ja konttiasumiseen (missä vessa, missä suihku, missä pesukone, miksei lämpö pysy ja muita kevätongelmia ). Yhtään kuvaa en ole iloksenne nyt ottanut sillä sää on ollut lievästi sanoen vaihteleva kaatosateesta lumiräntään. Ah, tätä ulkotöiden riemua kun tuuli hyytää luut ja ytimet! Onneksi mennään kohti oikeaa kesää ja vaikka asiakkaat on voinut toisina päivinä laskea yhden käden sormilla on viikonlopuksi odotettavissa (no, meille sunnuntaiksi) vähän elämää tivolikentällekin. Lisäksi sunnuntaina on purku, normaalisti yön läpi ja aamuyöstä siirtyminen seuraavaan kylään mutta koska Keuda-aukio on keskellä kaupunkia purku jatkuu/alkaa maanantai-aamuna. Ilonani hyytävässä säässä on ollut Keravan kirjasto, jota pidän ehkä Suomen parhaana. Siellä on lämmin, ilmainen wc (osaa ihmeesti arvostaa kun asuu ilman mukavuuksia) , sohvia, oleskelunurkkia, hyvä kirjavalikoima (Monster High ja Nemit XD ), ja iPadeja lainaksi (Atelle) sekä ennen muuta kahviautomaatti josta saa 50 sentillä kaakaota, kahvia ja rommicappucinoa. Lämpimät juomatkin ovat arvossaan kun seisot koko päivän laitteella. Itselläni ei kyllä ole ollut valittamista, minulla on täällä viikolla ollut lähinnä tuuraajaan hommia ja päivä kuluu laitteelta toiselle kiertäessä nopsaan. Atesta tehtiin vakio-Gravitronkuski, ennen kuin uutta porukkaa saatiin koulutukseen. Gravitronhan on maallikkokielellä pyöreä painekattila joka liikkuessaan luo 3 G:n voimat. Vaatii siis kuskiltaan melkoisen korkeaa pahoinvointikynnystä.

Ei elämä silti sentään ihan pelkkää hattaranpyöritystä ole ollut, sillä keskiviikkona extempore repäisimme ja painuimme sulkemisen jälkeen Helsinkiin The Circukseen (ah, kuinka sopivaa) The Rasmuksen levynjulkkarikeikalle. Varoitusaika oli lyhyenpuoleinen, puoli tuntia ennen sulkemista tuli eräs tivolilainen kysymään lähtisinkö hänelle seuraksi kun hän oli voittanut liput Facebookista. Minulla oli migreeni ja olin oksennellut koko päivän joten tuumasin että en, mutta pitihän se sitten repäistä. Ja olihan se hauskaa, vaikka ehdimmekin mukaan siinä viiteen viimeiseen biisiin ja porukkaa oli niin ettei valokuvausetäisyydelle pääsemisestä ollut toivoakaan. Minä yritin kyllä jotta tähänkin merkintään olisi saatu edes yksi kuva mutta lähinnä onnistun vangitsemaan runsaasti ylivaloittuneita otoksia keltalippalakkisesta pojasta joka peitti korkeuksissaan kuvaruudun. Mutta keikka oli hyvä :)

Seuraavan kerran kirjoittelenkin varmaan jo Jyväskylästä, kunhan Maailnpyörä on taas saatu pakettiin ja ehkä paketista poiskin. Siellä on sitten Vappukin ja yötivoli, joilloin ei asiakkaista ole koskaan puutetta. Kun vaan vielä itse tarkenisi...


-FreakyAngel

Ei kommentteja: