sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Sellainen oli Jyväskylä

Tai onhan tässä nyt vielä huominen jäljellä mutta kun en ehdi taas noin viikkoon kirjoittaa mitään on parasta laittaa Jyväskylä pakettiin ennen muuttoa. Atte on parhaillaan ajamassa autoamme edeltä Kokkolaan ja ehtii takaisin joskus aamuyöstä joten nyt on hyvä hetki muutenkin tehdä tämä. Päivä oli pitkä ja sateinen. Istuin Skee Ballissa ja Narunvedossa ja palelin, palelin, palelin. Kolme toppatakkia ja pitkät villasukat eivät voi kymmenelle tunnille tässä säässä näköjään mitään. Siksipä oli erityisen ihanaa kun Monnarissa tarjoiltiin tänään kuumaa mehua ilmeisesti Likkojen Lenkki-tapahtuman takia. Kiitos, tuli tarpeeseen! Likkojen Lenkin ylijääminä sain myös Anna-lehden, kanasalaatin ja mantelijuoman, jotka piristivät päivääni ihan ihmeesti :) Vieläpä olimme aitiopaikalla kuulemassa Juha Tapion keikkaa, että ei tässä mitään valittaa voi...

ja tätä oli Jyväskylä:

Aamiaispiknikkejä milloin ulkona, milloin sisällä säästä riippuen. Kentän vieressä oli ankkalammikko ja penkit, oli kirkkopuisto, oli Sokoksen (tai jonkun) takapiha-aukio...valinnanvaraa tosiaan löytyi. Tätä mainostetaan pyöräilijöiden kaupunkina mutta soveltuu se myös pikniktarkoituksiin aivan mainiosti! Kaupunki jossa ihmistä on ajateltu, ei pelkkää autoa. Perjantai-aamun piknik sijoittui ihan vain Torikeskukseen koska satoi satoi ropisi. Eväät Coffee Housen ennen yhtätoista-tarjous :)


Sitten ne kirpputorit. Kävin varmaan kahdellakymmenellä eri kirppiksellä, joillain useammankin kerran. Kirpputoreja rakastavalle ihmiselle Jyväskylä on aarreaitta josta ei lopu valikoima kesken! Kuvan hamekin itseasiassa löytyi täkäläiseltä kirpparilta, uudenveroinen Mercy hintaan 3 euroa. Miten pieneen konttiin sovitetaan vuori tavaraa, kun joku ehkä löysi puolimetrisen pehmoleluversion My Little Ponysta...ja Grand Champions- hevosia kokoelmaansa...ja kassillisen vaatteita :3 Atte kiittää että nainen tulee halvaksi kun ostan lähestulkoon kaiken second handina, mutta tilanpuute iskee viimeistään Oulussa...



Kierrätys kannattaa-promokuvat by Atte ja FreakyAngel :D

Shoppailua toki harjoitin hiukan muutenkin, täältä kun löytyi sellainen mahtiliike kuin Gothica. Suosittelen kaikille ei-tunikatytöille, liikkeessä on ihan huippu valikoima ja MYÖS MIEHILLE löytyy paras vaatekattaus mistään tähän asti. Sori Morticia, Deviant ja Cybershop, (ja Backstreet) Gothica on aika herkku liike lolitoineen, punk raveineen, Red Queeneineen, kiltteineen ja mitä kaikkea. Olin siellä about joka toinen päivä ja aina oli jotain uutta. Se ei sitten ole ihan lähelläkään keskustaa, pitää pikkuisen jaksaa kävellä kävelykatua Hippokselle päin. Että tiedätte. 




Minun takki, minun minun minun! Mitkä taskut, rusetit, yksityiskohdat!Rakkautta<3

Ja eihän tämä blogi olisi itsensä ilman tukka-asiaa. Torikeskuksesta löytyi postimerkin kokoinen liike josta sai hiuskuitua. Eikä mitä vain kuitua, vaan supersuperpitkää Kanekalonia ja minähän olin taivaassa. Hiukset eivät vain voi olla liian pitkät eivätkä korot liian korkeat. Varsinkin nyt kun luottofirmani Deviant on ollut heikolla kuituvalikoiman suhteen jo liiankin pitkään oli Fincosat-kaupan ylläri-ilmestyminen nenän eteen todellinen ilo.

 
 Muuta kiitettävää: 

Se sittari jonka parkkipaikalla on jättiläispopcorneja, sen kahvila on mahtava. Kiitämme erityisesti kolmen euron bageleista ja porkkanakakusta. Kahvi 70 snt.

Hassuista kiviukoista. Jos suret lumiukkosi kohtaloa, rakenna kestävämpi. kivestä.

Mahtavista maisemista maaseutumatkaillessa. Täällä on kaunista. Katsokaa vaikka upeasti sammaloitunutta jylhää portaikkoa ihan keskustan vieressä. Älkää vain ajako ohi 
työmatkallanne vaan nähkää tämä kaupunki. Voisitte asua myös jossain rumassa paikassa.

Tivolin lähikauppa, se K-market hiukka keskustaan päin. Kiitos aukioloajoistasi jolloin myös tivolityöntekijä saa ruokaa. Tulen huomenna käymään.

Eli Jyväskylässä asuvat, nauttikaa kaupungistanne. Teillä on jopa kaksi Coffee Houseakin. 

Mutta minäpä lähden nyt Kokkolaan. Palaan about viikon päästä luultavasti muuttoselvityksellä.

 -FreakyAngel