sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Bubble Peacock - kulissien takana.


Ensin iskee inspiraatio. Se pyörii päässä ja kehittyy, kasvattaa satoja juuria kunnes muodostuu omalaatuiseksi shoppailukokemukseksi pitkin Suomen kirppareita ja lopulta päätyy vaatekasaksi kaverisi lattialle. Inspiraatiolla ei ole rajoja, vain rönsyilevä visio jostakin elämää suuremmasta ja huomattavasti häiriintyneemmästä todellisuudesta joka elää sinussa vain muuntautuakseen joksikin toiseksi. Elät ja hengität sitä, se soi sielussasi, on yksi persoonistasi valmiina näkemään päivänvalon. 

Inspiraatiot tulevat joskus yllättävimmistä paikoista. Musiikkivideo, jonka näit sattumalta ja joka sitten tarttui mukaan. Jäi korvasi syvimpään sopukkaan soimaan ja muuttui photoshootin perimmäiseksi pohjavireeksi. Army of Love - Bubble Peacock. Minun tulkintani.



Yksinkertaisuudessaan siis kasa tekohiusta tekohiuskasan päälle. Vasemmalla tuo kampauksen pohja. Kun vaatteet on valittu ja tukka tehty siirrytään meikkiin. 


 Koska kaikkeen tähän menee tunteja aikaa, voi kuvausassistentti tehdä vaikka ruokaa jotteivat kuvaajan kanssa kuole nälkään. Ja kun on puoli päivää puunattu voidaan mennä ulos ja tuhota kaikki. Valuvat sukkahousut, Korsetti istumisesta makkaralla, lakoava kampaus ja katoava valo...tervetuloa kulissien taakse.

Kuvausassistentin tehtävät ovat monimuotoiset; propseista huolehtiminen, stay-uppien nostelu, irtorastojen poimiminen matkan varrelta, toimia saippuakuplakoneena...Atelle on kertynyt myös hyvä kokemus mallien kantajana ja nostajana sinne, minne koroilla ei kiivetä. Tällä kertaa olin itse mallina joten Atte kuvasi ja assistenttina toimi Elisa. Kuvauspaikat oli jo aiemmin päivällä katsottu valmiiksi, mutta tietenkään ei vieraassa paikassa osattu ottaa huomioon että vaikka valo kesällä riittää iltaan saakka, voi kerrostaloalueella ja puistossa olla niin, ettei valo enää osu ihan sinne minne pitäisi, kuten mallin kasvoille, eikä vaikka kenkiin...myös hämärät varjot, ei-niin-mairittelevat kuvakulmat ja asennon vaihdosta otetut kuvat ovat siinä 95 prosenttia tämänkin photoshootin sisällöstä.




 Ja sitten, kahdensadan epäonnistuneen joukossa on se täydellinen kuva. Se, jossa on kuvauksen sielu. Bubble Peacock. Tällä kertaa.


-FreakyAngel