lauantai 23. maaliskuuta 2013

i Luleå

Minä sitten oikeasti poistuin maasta. Vahingossa. Seuraavat kuvat on otettu juuri ennen rajanylitystä. Kun sanoin, että voisin poistua maasta, ei mihinkään lähtemisestä ollut mitään tietoa. Tämä on taas näitä extempore-reissuja.

Kaikki Suomen kaupungit on nähty jo, ja loogisesti seuraava isompi paikka on Luulaja. (Välissä oleva Kalix on pieni ja Kalixkin on nähty jo.)



Olen näyttänyt koko päivän vähintäänkin omituiselta. Ainakin ihmisten tuijotuksesta päätellen.

Aamiainen nautittiin tänään oikeaan tyyliin: Robert´s Mocha, Hunter(!), iso baitti Daim-kakkua ja tuoreita mansikoita. Just the way I like it! Näillä eväillä oli hyvä lähteä kaupunkia valtaamaan.



Täällä Ruotsissa on kevät! 400 km koululta pohjoiseen, kadut ovat sulat, aurinko paistaa täydeltä terältä ja mittari näyttää plussaa. Missä siperiassa me oikein asumme? Lunta reiteen ja pakkasta 30 hujakoilla. Ei ole reilua sanon minä.

Ulkona oleskelun sijaan saimme päivän hyötyliikunta-annoksen kuitenkin enemmänkin hukuttautumalla Luulajan kolmeen kauppakeskukseen ja muutamaan muuhun keskustan liikkeeseen kuin raittiiseen kevätilmaan. Shopping shopping! :)



Joka paikassa oli alet, wuhuuuu! Yksi kauppakeskuksista oli rakennettu hauskasti laivan muotoon, siellä oli tuon ruorin lisäksi mm. pelastusrenkaita ja niitä isoja kansihormeja rekvisiittana. Meinasin saada sydänhalvauksen kun menin Aten pyynnöstä poseeraamaan tuon kanssa ja heti pärähti hälytin käyntiin! Kyse oli kylläkin viereisen kaupan ovihälyttimestä mutta mistäs minä sen tiesin :) ...siksi vähän myrtsi ilme :)



Kapteeni FreakyAngel komentosillalla! :) Perinteisten kauppojen lisäksi ostosmahdollisuuksia oli tarjolla pääkadulta bongatuilla markkinoilla. Atte ostamassa meille donitseja kojusta ja minä hukkumassa ihmisvilinään.



Kierrettyämme kaikki pikku kojut kadun päästä päähän poikkesimme vielä kerran kahvilla. Luulaja on muuten kaunis ja kiva kaupunki, jonne pitää mennä vielä uudemman kerran. Oikeastikin, koska Hööksiä (hevostarvikeliikettä) ei etsinnöistä huolimatta löytynyt. Tiedän että se on siellä! No, olihan sentään Haaparannan Hööks. Nimim. tarttis uudet ratsastushousut.


Kahvi on kansainvälinen käsite. Ainakin näköjään Wayne´s Coffeen osalta. Ruotsissa tuon jättikupin hinta oli 40 kruunua. Muutan sinne. Tuliaisista taasen merkittävin oli tämä, sillä nyt hoituu postauksen teko tarvittaessa kännykälläkin. Kuva vääristää väriä pinkistä poispäin, mutta suurinpiirtein pinkki se kuitenkin on. Eikö väri muka ole kännykässä se tärkein ominaisuus?


Torniota ja Haaparantaakin kierreltiin jonkin verran tänään. Kävimme pyörähtämässä Tornion Suurpilkeissä jotka keräävät joka vuosi ihmisiä joen jäälle niin että jää notkuu. (Pelkästään osallistumiskortteja myydään se 11 000 kpl, siihen vielä yleisö päälle) Helikopteri ilmeisesti lennätti ihmisiä kaupungin yllä, se olisi ollut hauska kokemus! (Saattoi se kyllä olla vain kuvaamassakin).

Pitkä mutta aurinkoinen ja ennen kaikkea antoisa päivä. Pitäisi reissata useammin! Esim. kesäretki Torniosta rajan yli ja ajaen Tukholmaan voisi tulla kysymykseen...

Eikös juu?



 -FreakyAngel