torstai 14. helmikuuta 2013

Kuinka viettää ystävänpäivää

Katselin tuossa juuri viimevuotista postaustani ystävänpäivältä, ja olen näköjään silloin keksinyt 10 ehdotusta kyseisen päivän viettämiseen. No, tässä on pari lisää! Mielestäni ystävänpäivä on nimittäin hurmaava juhla, oli se sitten kuinka kaupallistettu tuote hyvänsä. :) Nyt kerron, kuinka me ystävänpäivää vietimme (kyllä, vietimme. Viime sunnuntai-iltana Tampereella sillä tänään olemme jo tietysti takaisin koululla ja Atte töissä.). Viime vuoden vinkit voi lukea tästä.

1. Ota ystävä/ystäviä ja pukeutukaa samanlaisiin asuihin. Kyseessä ei tarvitse olla kirkkaan neonväriset tuulipuvut jollei halua, vaan mielikuvitusta saa käyttää. Jos väkeä on enemmän, voi pukeutua pareittain, sillä samanlaisia vaatteita saattaa olla rajallisesti. Isolla porukalla yhdistävä tekijä voi olla vaikka nauha hiuksissa tai kukka/jokin koriste rintapielessä (miksei muuallakin.)


Atte ja minä. Eikö muka ole söpöä?! :) Oikeasti olisin halunnut meidän viettävän päivän shiro- ja kuro- lolitana tai ehkä jopa kaksos-sweetteinä mutta ei ollut tähän hätään asuja :( Se, että Atte sattuu olemaan poika eikä ole eläissään harkinnutkaan cross dressingiä ei tietenkään merkitse mitään. Sukupuolitekniset rajoitteet joita maailma asettaa eivät voi olla syy olla olematta söpö (kun minä niin sanon. :) parta sen sijaan...


Selvyyden vuoksi siis shiro (valkoinen) ja kuro (musta) esimerkki. Itse lähtisin toteuttamaan tuota vielä näyttävämmillä asuilla. Kuvat Googlesta.

Kaikki miestensuojeluaktiivit huom: menimme kuitenkin Aten maun mukaan.


2. Tee useamman ravintolan kierros ja tilaa joko samanlaiset annokset tai annos puoliksi. Se ON söpöä. Sitäpaitsi, jaettu kalori on yksinäinen kalori (tarkoittaa, että vaikka söisitte kaksi suklaapatukkaa puoliksi, olet silti syönyt vain puolikkaan.) Käykää sekä lempipaikoissanne että uusissa tuttavuuksissa!

Meidän kierroksemme Tampereella oli seuraavanlainen: (Kuvia ei nyt ole koska en jaksanut kantaa kameraa, sorry. Käyttäkää mielikuvitusta tai käykää itse kokeilemassa. Suosittelen sitäkin.)

Olisimme halunneet aloittaa Laukontorilla sijaitsevasta Sanna´s Cafesta, sillä sen ihastuttavan herkulliset salaatit ja keitot sekä miellyttävä ympäristö olivat viime kesänä yksi ehdottomia suosikkejamme. Se kuitenkin oli valitettavasti jo kiinni kuten kauppahallikin. Poikkesimme sitten ihan vain Sokoksen Herkussa ostamassa Dumle-donitseja, erikoisjuustoja ja Herra Hakkaraista. Atelta kysyttiin paperit vaikka kyse oli päärynälimusta :) Pidimme piknikin.

Varsinaisesti tähtäimessä oli Tampereen Vohvelikahvila Ojakadulla, ehdoton suosikkini. Syötävän söpö yhden huoneen paikka joka on asettunut omaan maailmaansa pienellä hassulla kadunpätkällä, ikään kuin irralleen ympäröivästä kaupungista. Tilasimme mokkavohvelit, joiden mokkavaahto ja suklaakastike sulaa suussa. Täällä emme voineet tilata puoliksi, se on vain liian hyvää!

Seuraavaksi teki mieli suolaista, ja koska Finlaysonin alue oli enää kivenheiton päässä jatkoimme sinne (entuudestaan meille oli tuttu ainoastaan Tivoli, tanskalaisten voileipien ihmemaa, hyvä paikka) mutta tällä kertaa kokeilimme jotakin uutta eli Classic American Dineria jonka turkoosit penkit sopivat senhetkiseen mielialaamme ja tilasimme sulatetussa cheddarjuustossa uivat ranskalaiset. Paikan suunnaton juustokakku olisi houkutellut, mutta kun olimme juuri syöneet makeaa...Päätimme palata uudestaan mahd. pian, sillä herkullisen näköisten annosten lisäksi paikassa oli erinomainen palvelu! Me näytimme lähinnä sarjamurhaajakaksosilta, mikä ei ole yleensä omiaan virittämään asiakaspalvelua (tiedätte mistä puhun) mutta meitä palvellut tarjoilija sai tuntumaan siltä kuin olisimme olleet juhlapuvuissa tulleita arvostettuja vip-asiakkaita shamppanja- ja kaviaari-tilauksineen. Se oli siistiä.

Kun nyt vatsat olivat täynnä ja kellokin löi kahdeksaa, sai viimeisen kunnian ikisuosikkimme Linja-autoaseman Coffee House. Kiivas kamppailu kyllä käytiin sen ja uudelle paikalle muuttaneen Wayne´s Coffeen välillä, Tampereen vanha Wayne´s Coffee Sokoksen lähistöllä kun oli jotakin elämää suurempaa.

Sunnuntai-iltana vietetty ystävänpäivä ei ehkä ole parhaiten ajoitettu, mutta meillä oli mukavaa! Ja niille, jotka eivät söpöilystä välitä, ravintolakierroksen voi tehdä muuten vain!

Hyvää Ystävänpäivää!

-FreakyAngel