maanantai 20. elokuuta 2012

Horses all around.


Olen ilmeisesti löytänyt koulun jossa heppatyttöjä ei kiusata siitä että ovat heppatyttöjä. Uutta ja hämmentävää. Opiskelu alalle on nyt aloitettu ihan tosissaan, meillä on ollut mm. solubiologiaa, työturvallisuutta, T-kortti kurssia ja tietysti tallitöitä. Lisäksi meille jaettiin nimikkohevoset, joiden päivittäinen hyvinvointi sekä varustehuolto yms. ovat nyt meidän ykkösprioriteettimme elämässä. Minulla näitä kullanmuruja on oikein kaksin kappalein, toinen ravi- ja toinen ratsupuolelta. Sympaattisia olentoja molemmat. Yhteinen taipaleemme alkoi tänään harjan selvityksellä, kuten kuvasta näkyy oli hevosella komeammat rastat kuin minulla...


Perus tallitöiden jälkeen perehdyimme hiukan haavanhoitoon ja erityisesti erilaisiin siteisiin ja hauteisiin joita harjoittelimme sitten käärimään oikeaoppisesti. Tunnelma oli kuin klinikalla konsanaan kun hevoset seisoivat lattiasta kattoon paketoituina, siteitä joka kaviossa, polvissa ja kintereissä. Hyödyllistä oppia, helpompi sitten tositilanteessa toimia kun on harjoitellut etukäteen.



Kaviopaiseeseen tarkoitettu side. Tuohon tulisi vielä tavaraa päälle mutta perusidea välittyy kuvista. Viikot täällä menevät aika pitkälti käytännön harjoittelussa tallissa, huomenna ovat ensimmäiset ratsastus- ja ajotunnit.  Elämme ja hengitämme hevosia.

-FreakyAngel