maanantai 14. lokakuuta 2013

Hot Dance Night - PARTY PARTY KEMI

Hot Dance Night ei taatusti ole sanavalinta jolla yleensä voi kuvailla Kemin yöelämää. Siten kuitenkin oli nimetty Kemin Cumuluksessa lauantaina 12.10 järjestetyt tanssille ja tanssijoille omistetut  megabileet. Kyseessä ei ollutkaan vain tavallinen yökerhon lauantai, vaan lattialla nähtiin tanssiesityksiä laidasta laitaan ja esitysten välissä laitettiin pystyyn tanssitunnit yleisölle. Lattia täyttyikin äärimmilleen kun innokkaita illanviettäjiä opastettiin salsan saloihin.

Me päädyimme paikalle puolivahingossa. Olimme noin tuntia aikaisemmin vasta saapuneet etelästä takaisin kotikonnuille, kun satuin tarttumaan paikallislehteen ja huomaamaan mainoksen. Jotenkin ajattelin tilaisuuden menneen jo, yleensä kun perillä ollaan aamuyöstä. Kun sitten tajusin että paikallehan ehtii vielä jos äkkiä lähtee heitin väsymyksestä huolimatta kameran kassiin ja Aten autoon. Jos jossain soi kunnollinen tanssimusiikki eikä se nykyinen tikitiki-roska mitä klubeilla luukutetaan niin pakkohan hommaa on tukea!Cumuluksessa oli jo täysi meininki päällä kun saavuimme paikalle.
Tyylejä oli esillä mukavan laaja-alaisesti, aina itäimaisista tanssijattarista nepalilaiseen tanssiin, intialaiseen punjabiin, reggaetoniin ja broadwayhin.

Burleski-esitys Hot Cleaner oli oikeasti viihdyttävä, oivaltava ja hauska, suomalaista burleskia parhaimmillaan. Esitys yllätti positiivisesti, yleensä kun jossain on burleskia haluan vain katsella muualle. Burlesque- elokuva oli kyllä hyvä, älkää käsittäkö väärin :)

Sen lisäksi että tanssi-workshoppeja oli ilo seurata, odotin jälleen kerran eniten värikkäitä höyheniä ja paljetteja. Karnevaalisambaa tarjosi illan päätteeksi DG La Fuente, jotka esiintyivät Rio-elokuvasta tutun kappaleen tahtiin. Sama biisihän soi myös Helsingin sambakarnevaaleilla, ja minusta tuntui että bongasin pari tutunnäköistä tanssijaa. Tiedä sitten lieninkö oikeassa.

Sambassa rytmin lisäksi tärkeintä on iloinen energia, ja jotkut liikkeet tehdään ilmeisimmin painovoimaa uhmaten :)Meillä oli Aten kanssa eturivin paikat, istuimme nimittäin kirjaimellisesti lattian reunalla alle metrin päässä tanssijoista. Viihdyimme loistavasti ja toivomme tälläisia tapahtumia lisääkin, ehkä myös Tornioon? Kun viimeinen ryhmä oli esiintynyt koitti koko illan odottamamme hetki, vapaan tanssin vuoro! Lattia oli luvattu käyttöön jo esitysten välissä, mutta käytännössä salsan opetus vei ajan suurimman osan illasta. Lisäksi esityksissä oli parempaa musiikkia kuin lattian ollessa tyhjillään, itse kun en liiemmin perusta parisalsasta jolle ilta tuntui olleen omistettu. Se on...hidasta. Mutta nyt, kutsuva musiikki tulvi kauittimista ja suorastaan ryntäsimme lattialle! Saimme tanssia tasan yhden biisin muiden innokkaiden lisäksi. Olin juuri päässyt vauhtiin kun tunsin selässäni töytäisyn ja katsoin ihmeissäni taakseni. Keskilattialle oli muodostunut piiri josta kukin vuorollaan kävi keskellä esiintymässä. Ei tuo mitään, normaali käytäntö, mutta pian piiri laajentui viemään koko lattian, ja meidät ja pari muuta paria jotka "eivät kuuluneet joukkoon" sysättiin syrjään. Piiriin ei kutsuttu mukaan eikä pientä kulmaakaan jätetty meille "ulkopuolisille."

Saatan kuulostaa valittajalta mutta tästä päästään asiaan joka on mietityttänyt jo kauan - tämä ilmiö nimittäin vaivaa muitakin vastaavia iltoja, kuten esimerkiksi Turussa ja Tampereella järjestettäviä Sauna Calienteja. Alkuillasta on kivaa ja saa tanssia, mutta esitysten välillä ja jälkeen tietty porukka valtaa lattian, eikä sinne ole sen jälkeen muilla asiaa. Erityisesti tämä harmittaa siksi, että yleensä näihin tapahtumiin on tullut satojen kilometrien päästä, musiikin takia. Haluaisin myös oikeasti tutustua Suomen tanssigenreen, mutta tyly kohtelu ajaa kenet tahansa pois. Eikö tanssikouluja ja ryhmiä hyödyttäisi löytää uusia ihmisiä ja saada lisää jengiä riveihinsä? Olisiko mahdotonta olla edes vähän kohtelias ja jollei pyytää mukaan rinkiin edes viedä vain osa lattiasta? Toisten tanssijoiden huomioiminen pitäisi kuulua ihan peruskäytöstapoihin, he ovat yhtälailla oikeutettuja tanssimaan.

Yritän olla vaikuttamatta toruvalta tädiltä mutta asia on minulle tärkeä. Lisäksi nytkin aivan huippu ja suitsutusta ansaitseva ilta meni pilalle- ja miltä tuntuikaan muista tanssipareista jotka myös pyyhkäistiin tylysti pois? Lähdimme pois pahoilla mielin ja koko illasta  jäi kurja olo. Ehkä pitäisi jatkossa pysytellä vain ns. normi-yökerhoissa, missä musiikki on kuraa mutta ihmiset ystävällisiä.

-FreakyAngel