tiistai 22. tammikuuta 2013

Työharjoittelu

Toinen päivä harjoittelua takana ja ainakin vielä on menty ilman vahinkoja tai sen kummempia ongelmia :) Paikka on tuntunut minulle juuri sopivalta, hevosia on siinä parisenkymmentä kahdessa eri tallissa. Ravureita, siitostammoja ja varsoja. Työt saa tehdä aika pitkälti omaan tahtiin, ajettavat hevoset kerrotaan aamulla ja siitä sitten saa sovitella vähän oman maun mukaan missä välissä tekee mitäkin, siivoaa karsinat, kuivittaa jne. Eräs kolmosluokkalainen tyttö koulultamme on tuolla myös harjoittelemassa, ja ilman häntä olisinkin kyllä ihan pihalla! Hän ollut minua kohtaan erittäin mukava ja yhdessä sitten teemme hommia.


Aamuhämärissä menemme talliin, osa hevosista on viety jo ulos ja me laitamme loput. Sitten siivoamme vapaiksi jääneet karsinat ja menemme kahville kuulemaan päivän ajokit ja muut mahdolliset tehtävät.



Sitten otetaan ensimmäinen hevonen ajoon, valjastetaan yhdessä ja kun toinen on ajamassa ehtii toinen tehdä muuta, kuten kantaa vettä tarhoihin, täyttää kauralaarit tai tässä tapauksessa vähän valokuvata :).








Hevosten kuvaamisessa on omat haasteensa. Kuvaat näitä:


Tunnet jotakin niskassa, käännyt:


Käännyt takaisin...


...jooo. Nämä hevoset ovat kaikki Ooo!Kamera! ja sitten sinulla onkin pelkkiä turpakarvoja ja kieliä kuvassa :)

Hevoset täällä ovat muutenkin kovin sympaattisia olentoja, ykkössuosikkini kaikista on tämä poni. Se on niin SÖPÖ ja PÖRRÖINEN ja SÖPÖ ja. Se on rantapallo, jolla on kaviot.



Rantapalloa kiinnostaa vain ja ainoastaan syöminen. Kertaakaan näiden kahden päivän aikana en ole nähnyt sen päätä ylhäällä. Se on kantavana ja haluan kovasti päästä näkemään sen varsan! Pienempi rantapallo jolla on kaviot! Awwww...

Sitten takaisin töiden pariin (otin kuvat samalla kun juotin, eli toisaalta...) Urheat lumimiehet tulossa lenkiltä!


Sitten hionnut heppa valjaista ja pesulle päästä jalkoihin (kun kaikki kosteus hevosesta siirtyy salaperäisesti sinuun).


Ja kuinka pesupaikka muuttuu höyrysaunaksi.


Sitten viedään heppa lepäämään ja kuivumaan ja otetaan seuraava. Sinne se jää karsinaan nukkumaan :)


Siinä se päivä sitten meneekin, 4-8 ajettavaa (tai enemmän) vie jonkin verran aikaa. Näiden lisäksi oli ohjelmassa tänään mm. yhden hevosen höyryttäminen. (Höyryhengitys, sama periaate kuin ihmisellä.)


Neljän tienoilla onkin meidän hommamme ohi ja aika lähteä kotiin.


-FreakyAngel