perjantai 2. marraskuuta 2012

Hääsuunnitelmia/Weddingplans

Jokaisen kihlaparin elämässä tulee (toivottavasti, sillä jos ei tule mikä idea kihloissa olossa on?) aika, jolloin hääsuunnitelmat tulevat ajankohtaisiksi. Olemme nyt hetken matkaa (kyyyllä, Ateltakin kysyttiin ;) koonneet yhteen niitä elementtejä, joita meidän häissämme nähtäisiin. Kustannuslaskelmat jätettiin sivummalle ja mielikuvituksen annettiin lentää...haaveilu kun on ilmaista.

Hääpuku:


Jokainen morsian (tai sellaiseksi aikova) tietää, ettei Juuri Sen Oikean puvun löytäminen ole helppoa. Erilaisia malleja on tuhansia, ja se mikä näyttää kuvassa tai rekissä hyvältä ei ehkä sovikaan itselle. Hääpuvun kanssa kukaan ei kuitenkaan halua tehdä kompromisseja. Sen on oltava Täydellinen, piste. Satojen nettisivujen ja morsiusliikkeiden, kymmenien sovitusten ja epäröinnin jälkeen tuntuu, että sulhanenkin löytyi helpommalla. Eikä mitään kun puku on valittu, sitten on löydettävä siihen sopivat kengät, huivit, korut, keepit, viitat, tiarat, alusvaatteet, hunnut ja kimppu. Se on kuulkaa avaruustiedettä tämä. 

Etsimistä helpottaa, jos on edes jonkinlaisia suuntaviivoja. Minä esimerkiksi pidän pinkistä. Jos siis päätän, että häideni värit ovat musta, valkoinen ja pinkki, pääsenkin jo huomattavasti helpommalla. Lisäksi haluan aina poiketa massasta, kuten tuo alin kuva toivottavasti osoittaa. Häissäni haluan kuitenkin olla elegantti, vaikken hillitty olisikaan. Lisäksi tosielämässä saattaa rajoittaa se, mitä Suomesta löytyy, aina kun ei voi shoppailla ulkomaita myöten. Näistäkään kuvista ainutkaan ei ole suomalaiselta sivulta. Perinteisempääkin pukua voi piristää pienin keinoin: Hunnun ja tiaran sijaan morsiussilinteri, näyttävät kengät, erikoiset stay-upit ja yksilölliset korut tekevät morsiamesta itsensä näköisen.


Kun on tarpeeksi keskitytty itseen, huomataan lopulta, että sulhanenkin olisi hyvä pukea johonkin. Useimmilla sulhasilla ei ole tähän asiaan vastausta valmiiksi mietittynä eikä listojen tekoa aloitettu kuusivuotiaana, joten morsiamen ja muiden apujoukkojen tehtävänä on valmistaa sulhanen hääkuntoon. Kyselemälällä ovelia kysymyksiä saattaa saada jotakin osviittaa siitä, missä mies tuntisi olonsa kotoisimmaksi, ja usein onkin parasta korostaa morsiamen lisäksi myös sulhasen persoonallista tyyliä. Meillä tämä menisi suurinpiirtein näin, eikä kokonaiskuvakaan rikkoonnu. Silinterihattu päässä ja irokeesi letitettynä saadaan tästä persoonallisemmastakin sulhasmiehestä täti-ja setäkelpoinen :)


Näin pitkälle ollaan päästy ja vielä riittää tekemistä. Kaaso ja bestman, morsiusneidot ja sulhasmiehet voidaan lisätä teemaan puettavien listaan. Tiedämme jo, ketkä kaaso ja bestman olisivat, joten asut on mietitty myös heidän tyyleilleen ja persoonilleen uskollisesti. Minä esimerkiksi olen valmis kompromissiin, sillä kaasoni väri on ja on aina ollut punainen. Tyyli säilyy värin vaihdosta huolimatta ja tuleehan heille kuitenkin pinkit vieheet. Kengät, kampaukset ja korut ovat jokaisen vapaasti valittavissa.


Hääkakku saakin sitten olla juuri niin pysäyttävä kuin mahdollista, rajoituksia ei ole. Tiedättekö muuten kuinka haastavaa on löytää mustapinkkiä kakkua? Kuvitelkaa siis nuo muun väriset osat pinkeiksi ja tuo lohikäärmekoriste päälle. Ei mitään kalloja meille, ei. En minä nyt sentään ihan niin truu iivil ole. Sisälle suklaata, moussea ja minttua Aten mieliksi. Mutta kuinka kaunista kakkua voi edes leikata?


Entä missäs ne häät sitten pidetään? Jos näin pitkälle ollaan päästy yhtenäisen teeman puitteissa vaaditaan paikalta jo hiukan erityisominaisuuksia, kuten vaatimattomasti vaikkapa linna. Prinsessat asuvat linnoissa ja menevät naimisiin linnoissa, niin yksinkertaista se on. Valintakin on jo tehty: Schlosshotel-Kronberg Saksassa on luxushotelliksi muutettu satumaisen upea linna, joka on tarpeeksi tilava jotta hääjuhlamme lisäksi myös egoni mahtuu sinne. Mikä kätevintä, häämatka järjestyy samalla! "Sweet days for two" pienemmälle budjetille ja "Only the two of us" kunnolliseen pröyst hemmotteluun. Kumman sinä valitset?

Vielä pari kuvaa hotellin sivuilta:


Kuvien sivuja: jollybride.com, pohonduwit.blogspot.com, rubiascollection.com, brides.com, wisconsinbridemag.com, draculaclothing.com, vampirefreaks.com, candinyleningit.com, lacedivory.com, polyvore, applesofgold.com, beautiful2bizarrecakes.co.uk, draculaclothin.com, racked.com, kaboodle, bellaweddingflowers.com, etsy ja google.

-FreakyAngel