sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Hyvää Joulua!

Nyt se on, joulu nimittäin. Vietimme sitä eilen mukavan rauhallisissa ja rennoissa merkeissä. Täytyy todeta, että hyvältä tämä ensimmäinen hotellijoulu on vaikuttanut. Eivätkö onnistuneen joulun kriteerit ole kutakuinkin nämä:

-Hyvää ruokaa. Tässä olen huoneemme ovella matkalla aamupalabuffettiin joka täytti kaikki odotukset. Vastapaistettuja vohveleita, marjoja ja hedelmiä, myslejä, lämpimiä leipiä päällisineen, suklaadonitseja jne...riisipuuroakin löytyi vaikka mantelit olivatkin erillisessä kipossa. Piti pitää parisen tuntia väliä ennenkuin suuntasi kylpylään ja saunamaailmaan, vaikka minulla onkin monokini joka siis peittää vatsan :)


-Joulukuusi. Ravintolamaailman kolmimetrisen kuusen lisäksi toinen hieman vähemmän pramea löytyi alakerran mukavasta ja rauhallisesta kirjastosta, joka kylpylän ohella on suosikkipaikkani täällä. Se muistuttaa kalustukseltaan vanhanaikaista kartanon tai miestenkerhon sikarihuonetta vaikkei nyt kuvissa näykään. Ihania vanhoja kirjoja löytyy myös ja minä viihtyisin tuolla koko päivän lukemassa. Lisäksi siellä on vapaassa käytössä erikoiskahvikone ja suuri teevalikoima. Love it!


-Joulukoristeet. Suuret samettiset punakultaiset rusetit ja valtavat lahjapaketit koristavat kaikkia käytäviä aulasta puhumattakaan. Eikä näitä koristeita tarvitse itse korjata joulun jälkeen pois!


-Lahjat. Eilen illalla pääsimme lopultakin availemaan loppuja paketteja. Kaikki isommat jutut toki jätettiin reissusta mutta jotain pientä lähipiiriltä luomaan joulufiilistä:


Ensimmäiseksi Atte lykkäsi minulle taas kenkälaatikkoni. Se on se sama koska alkaa olla jo aika kulunut ja siten tunnistettavissa :) En siis odottanut kenkiä. Pakettiin oli koottu kaikkea pientä ja suloista ja minun näköistäni, idea oli kuulemma saatu tästä Nemistä jota nauroin tässä eräänä päivänä. Niin totta.


Käykää iltasanomien sivuilla lukemassa tai klikatkaa isommaksi jos tuo on liian pientä pränttiä. Anyhow, paketista löytyi tälläisiä juttuja:


Nordqvistin IHQ:a vaahtokarkki-teetä! Keitin heti kupillisen ja tuo on oikeasti aika hyvää :) Eikä kukaan voi sanoa ei vaahtokarkille, edelleen kaikkien aikojen paras Raxin pizzamaku ON vaahtokarkki-pizza.


Monster High -kiiltokuvia, My Little Pony- koulutarvikkeita ja samanlaiset Grimasin ripset joiden tuhoutumista olen jo hetken harmitellut. Nuo legwarmerit ja pääkallosukat näyttävät epäilyttävästi niiltä, joita katselin New Yorkerissa enkä kuitenkaan ostanut. Lisäksi viisi (5) ripsiväriä. Mies kuuntelee, mies oppii. olen tuskaillut vanhaa ja kuivahtanutta mascaraani jo pari kuukautta ja nyt sain. Varmuuden vuoksi vähän joka sorttia että jos yksi olisi sopiva. No, kaikki olivat :)

New Yorkerista oli tarttunut mukaan kolmaskin juttu. Stringit ja rintsikat sain jo aiemmin, ja koska mies tietää ettei aina voi käyttää stringejä sain sitten myös nämä. Teksti ainakin on kohdillaan. Ja kimaltaa.


Koko vain on suurehko mutta olivat kuulemma tasan viimeiset kappaleet että en valita :) Muutkin mukaan ottamamme lahjat ovat seurannet Nemin Pientä ja kivaa-linjaa.


Aten perheeltä lahjakortti Hööksiin (sain Aten äidiltä jo joululahjaksi talviratsastushousut, tällä hankitaan sitten keväällä kesämallit :) Nuo mukit ovat erityiset, kuka tahansa Hevoshullu-lehteä lukenut tietää sen! Olen haaveillut Lena Furbergin piirtämistä mistä tahansa jutuista jo lapsesta asti, sillä hevospiirtäjänä hän on ollut minun (ja varmasti monen muun) idoli jo ala-asteelta. Hypetys Lenalle ja googlettakaa te loput Polle, maailman monin poni tai Jojon jengi. Muuten on aukko sivistyksessä ;) Koska mukiin kuuluu laittaa jotain tuli mukaan myös Talven Taika-teesetti ja lumimanteleita jotka tosin katosivat hämäräperäisesti ennen kuvausta...


En tiedä mikä juttu ihmisillä oli tänä vuonna teehen sillä myös minun  äitini paketista tuli pinkki teepurkki ja Roobios Aavikkokerma. Hänkin oli ostanut minulle aikaistetun joululahjan eli sen tähtihaalarin joten tässä pikkupaketissa tuli oloasuun sopivat lisäosat, hyvä kirja (tai tässä tapauksessa kaksi) ja prinsessapaperinukkeja prinsessalle! Paperinuket ovat kiiltokuvien lisäksi minun ja äitini The Juttu, kumpiakin minulla on sadoissa määrin. Lienevätkö sopineet keskenään, kun Atelta tuli kiiltsikat ja äidiltä tämä.


Muistan yhä kuinka lapsena Uudenkaupungin puisen pappilan valtavassa salissa oli viikkoja kestävät paperinukkeleikit! Meillä oli äitini kanssa kummallakin useampia perheitä joilla sitten leikimme ja vaatetimme. Minä suunnittelin ja piirsin vaatteet joko itse tai sitten vaatekuvastojen päälle ja äitini leikkasi ne irti. Suosikkinukellani on erilaisia asuja pari muovipussillista, suurin osa edelleen tallessa. 


Lisää Monster High-juttuja sain rakkaalta Kaisalta! Voin kertoa että tuo pyyhe on kylpylässä ollut jokaisen pikkutytön ihastuksena ja kateuden kohteena :) Ja jos teistä tuntuu omituiselta saada lahjapaperia lahjaksi, voin kertoa että olen metsestänyt tuota pitkin maita ja mantuja, sitä kun ei saa enää edes netistä.

Loppuun vielä Aten tämän joulun suosikkilahja minulta eli lohikäärmekirja. Nyt on pojalla kattava lohikäärme-opas, se kun sattuu olemaan jo pienestä pitäen Aten lempieläin?


HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE, toivoo

-FreakyAngel