sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Tivoli-photoshoot: Behind the scenes

Muistatteko talvisen photoshootin Venetian Carousel? Tivoli Sariolan upea karuselli pyöri joulun aikaan Keskisellä ja meillä oli Aten kanssa mahtava tilaisuus käyttää sen loistoa pimeässä talviyössä kuvauksissamme.
 

Nyt kesällä Sariola edustaa taas Keskisellä, Miljoona-tivolin nimikkeellä ja on paikalla koko komeudessaan heinäkuun loppuun. Mekin poikkesimme siellä kauppareissulla ollessamme, ja törmäsimme taas talvella tutuksi tulleeseen Markkuun, joka oitis tiedusteli meiltä olimmeko jälleen liikkeellä kuvausaikeissa. Sillä kertaa emme olleet, mutta kun Markku tarjosi meille koko tivolia yksityiseen käyttöön kuvausta varten niin halutessamme, oli tarjous niin vastustamaton että lähdimme heti kehittelemään ideaa eteenpäin.



Suuremmat puitteet, suuremmat suunnittelmat. Muistanette myös mallikaverini Miinan syksyisestä haalarikuvauksesta koululla? Seinäjoella asuvana hän oli kätevästi lähellä Tuuria, eikä hänkään tälläistä tilaisuutta halunnut hukata. Miina puolestaan tekee paljon  yhteistyötä valokuvaaja-Alexin kanssa, ja hän esitteli meidät toisillemme. Atte riemastui kun ei tarvinnut kuvata ja lupautui ilomielin assistentiksi. Niin saatiin tiimi kasaan ja eilisen kohdalle kirjoitettiin kalenteriin kuvauspäivä.

Käytännössä se tarkoittaa sitä että Miinan olohuoneessa näytti sitten tältä.


Materiataivas syntyy kun kaksi valokuvaaja/malli/stylistia (vaatehörhöä...) laittaa rekvisiittakassinsa yhteen. Olin antanut Alexille vapaat kädet vaatteisiin, hiuksiin ja meikkiin koska toivoin vaihteeksi jonkun toisen näkökulmaa touhuun mukaan. Ideat toki kehittyivät matkan varrella joten tietysti minullakin oli lopulta näppini pelissä. Atte istui onnellisena tabinsa takana ja joi kahvia. Sekä tietysti hymyili.


Saatuamme parit eri asut koottua kasseihin ja autoon oli meikin ja hiustenlaiton aika. Miinan kampauksesta tässä kehitteillä aika sähköinen. Tukka osoittautui lopulta tuulisessa säässä hiukan problemaattiseksi.


Minä lisäilemässä vielä viime hetken rastoja poninhäntään.


Kahdeksan aikoihin illalla Miinan pihassa, mallit valmiina lähtöön!


Kuvaaja-Alex, jonka tuoreen blogin Alexsantra´s photobook löydät osoitteesta alexsantra.blogspot.fi .


Onneksi Alex (jolle olin antanut vastuun) oli hyvin, hyvin pitkämielistä ja hyväntuulista lajia sillä minä en sitten kuitenkaan osannut pitää näppejäni erossa muiden töistä ja vain keskittyä mallinhommiin. Mutta kun on tottunut hoitamaan alusta loppuun kaiken niin sitä toimii jo automaattisesti ennen kuin ajattelee. Sanoin minä toki että sanoo sitten kun menee hermo, muttei onneksi mennyt :)

Keskisen parkkipaikalle kerääntyi katsojia kun kiristimme Miinaa korsettiin.



"Hylätty" autio huvipuisto loi upeat taustat. Sääli että oli ilta ja aikaa niin vähän! Lisäksi olisi ollut mahtavaa jos laitteisiin olisi saanut valot mutta valitettavasti agri oli jo sammutettu.


Vuoroani odotellessa oli hyvää aikaa ottaa joka photoshootin parasta antia, eli making offeja :)




Ja olla puuttumatta niin sitten mihinkään. Selittää selittää : P


Pelastamassa mallikaverin hairdota tuulen latistavilta vaikutuksilta. SE olikin kuvauksen kantava teema : photoshoot nimeltään "save Miina´s hair." voisi saada oman postauksensa.


Hyvää vauhtia lakoamassa. Yhteinen staili merirosvokapteenin kanssa...? :)


Ja sitten se pakollinen Maailmanpyörä-kuva. <3 Koti.


Palelevat mallit, kylmä viima, hiipivä nälkä ja hupeneva valo eivät onneksi saaneet Alexin hymyä hyytymään missään vaiheessa. Perinteinen keskustelu Aten ja minun välillä käytiin nyt Miinan ja kuvaajamme suulla. Se menee näin:

Atte: Joko mennään? Kylmä/nälkä/vessahätä/väsy jne...
Minä: Odota vielä ihan pari nyt tästä ja tästä vielä... (tätä toistetaan pari tuntia.)

Atte hihitti itsekseen kun kuunteli Alexin identtisiä vastauksia Miinan viimeisessä setissä, ja oli edelleen onnellinen kun sai vain tehdä "juttuja, joita ei voi ryssiä" eli ei kuvausvastuuta...


Kuvaajan on mallien ohella taivuttava ääriolosuhteisiin.



Miinan viimeinen setti puoli yhdentoista maissa illalla. So cool.


Tässä ovat tällähetkellä saatavilla olevat kuvat eli meidän kamerastamme, varsinaisia kuvia saadaan sitten Alexilta aikanaan. Niistä minä en ole vielä nähnyt vilaustakaan, eli jännityksellä odotan.Viralliset kuvat tullaan myös lähettämään tahoilleen. 

Suurkiitos Tivoli Sariola (ja Markku ideasta!), Alex, Atte ja Miina. Huippureissu ja melkolailla ainutlaatuinen! Nukkumaan päästiin kolmelta yöllä mikä kertoo sekin jotain.

-FreakyAngel