tiistai 30. heinäkuuta 2013

Viikon hype/Hype of the week II

Päivän sana : Steampunk! Mielenkiinto jonka jaamme Aten kanssa yhdessä, hän tekniikan ja minä pukeutumisen osalta. Steampunk on elämäntapa tai vähintäänkin täydellinen leikkikenttä pariskunnille. Steampunk ei nimittäin kiteydy vain höyryvoimaan, goggleihin ja korsetteihin, vaan pitää sisällään koko ihmiselämän kirjon historiasta nykyaikaan : taiteet ja tieteet, elokuvat, kirjallisuuden, muodin ja tekniset innovaatiot...siitä todistuksena tämän viikon hype eli aivan mahtava englanninkielinen sivusto Xerposa- "all things steampunk" . Valikoiden alta voit tutustua itseäsi kiinnostaviin asioihin : fashion, art, culture, literature, music, film, games, cosplay, engineering - siis todellakin kaikkea.

Xerposasta löytyi mm. se millainen tulee olemaan kotimme jonakin päivänä. Tähän mennessä olemme suunnitelleet asuntobussia tai rekkaa, merikonttia tai kunnon Fleetwoodia. Tylsiä ratkaisuja, kun voi samantien saada Liikkuvan Linnan.



Että vaatimattomasti noin, ja prinsessa FreakyAngel saakoon linnansa. (Toivon jokaisen nähneen elokuvan Liikkuva Linna/Howls moving castle/hauru no ugoku shiro? Jos et ole, etsi heti käsiisi ja katso.)

Linnaa odotellessa voit tutustua erilaisiin nimigeneraattoreihin ja luoda itsellesi vaikkapa oman steampunk-nimen http://xerposa.com/4428/steampunk-name-generators.

“There will be steampunk etiquette! There will be well-dressed espionage! There will be Victorian fake food. There will be flying mechanical sausage dogs named Bumbersnoot!” - steampunk kirjailija Gail Garriger, jonka kirjan Etiquette&Espionage haluaisin palavasti käsiini. Kellään vinkkiä mistä? " This book features a finishing academy located in a giant caterpillar-like dirigible floating over Dartmoor in which young ladies are taught to…finish…everything…and everyone…as needed.” Voi, kyllä. Lainaukset nekin xerposasta, http://xerposa.com/7871/gail-carriger-interview. 

Vaikket ymmärtäisi englantia, käy ainakin kuvien takia. Hype hype, 

-FreakyAngel