perjantai 17. helmikuuta 2012

the Court of Braids: Let´s make her YELLOW!


Eli kuvat viime viikonlopusta ja tuoreimmasta tukkauhrista :) Missä kuljenkin, levitän tietoa pikkulettien rajattomista mahdollisuuksista oman tukkavolyymin moninkertaistajina, tyylin muuttajina ja erityisesti monenlaisten kampausten mahdollistajina joihin perussuomalaisella hiuslaadulla/peruspituudella ei noin vain pysty. Tällä tarkoitan esimerkiksi muhkeita nutturoita ja erilaisia lettikampauksia. Saattanet ajatella, että eivätkö pikkuletit jo itsessään ole lettikampaus, mutta jos ajattelet niitä superpitkänä tavallisena tukkana ja lisäät vähän tarusormustenherraa, haltioita ja historiaa ymmärtänet mitä tarkoitan. Siispä kun kuulin tämänkertaisen hiusmakeoverimme kohteen pähkäilevän kuinka asustautua tulossa oleviin penkkareihin minä tartuin  haasteeseen (kysymättä ;) ja aloin usein esimerkkikuvin havainnollistaa kuinka hyvä idea pikkuletit  voisivatkaan tähän tarkoitukseen olla. Varsinkin kun tulossa oli myös toinen kierros vanhojentansseissa, sain vettä myllyyni aiheeseen hienot mekot ja nutturakampaukset ja sehän oli menoa se. Jälleen uusi debytantti astumaan lettien ihmeelliseen maailmaan! Siispä epäinhimilliseen aikaan viime lauantaiyönä minä, Kaisa ja Atte pakkauduimme kuituinemme autoon ja suuntasimme kohti Porvoota ollaksemme aamulla freeseinä Viivin pään kimpussa kuin urheat hiussoturit taistelussa. Tilannetta kuvaa hyvin se, että kaisa oli viettänyt lauantai-illan Seinäjoella vampyyriteatterissa ja me nukkuneet edellisen yön parituntiset unet Lohjan Abc:n pihassa matkalla Helsingistä Turkuun. Onneksi olimme ymmärtäneet tilata Viiviltä pari letitysapulaista jo etukäteen, ja onneksi McDonalds oli lähellä. Muuta en sano, kuin että Mäkkärin Caramel Ice Lattea extrasiirapilla pyydettynä ei energiajuomana voita mikään. Suonette siis tämän selityksen turvin letittäjän omat räjähtäneet tukkakuvat. Olosuhteet, katsokaas. Kaisa sentään laittoi mainostuspipon päähänsä, minä olen luomu ja pelotan kaikkia.




Karu totuus kulissien takaa. Sängyn päällä näkyy muutamia surviverkit for braiding-tarvikkeita, kuten käsirasvaa, sukkapuikkoja, kampa ja pampuloita. Kestokykyä letitettävältä ja loputonta kärsivällisyyttä letittäjiltä. Ja kahvia. Mikä tahansa ei käy, it needs some sugar, honey! Vasemmalla nämä innokkaat oppilaamme, our apprentices as we called them :) Laulun sanoin, "tehdään Viivistä keltainen!"



I´ts all about fiber. Kuitua, kuitua, kuitua. Sitä löytyy jälkeenpäin niin jääkaapista kuin varpaidesi välistä. Ja kyllä, minä olen aina edustava eikä ikinä ole lujaa mennyt... ;)


 

 Tässä nyt nämä perinteiset ennen- ja jälkeen- kuvat. 12 tuntia ja siinä se on!

 Sitten itse eventeihin, eli kuviin jotka Viivi minulle pyynnöstäni lähetti. Penkkareissaan Viivi oli siis ehdotuksestani jotain Candy Raverin ja Decoran väliltä. And the hair truly looks the part, doesn' t it? 


Vanhojentanssien kuningatar, sanon minä. Ainakin vähintään paras tukka-palkinto. ;)


Tässä vielä tarkemmat kuvat kampauksesta, jonka Viivi toteutti Kaisan pikatutoriaalin mukaan, me kun emme valittevasti ehtineet jäädä tansseja seuraamaan vaan liidimme yötä myöten kohti kotia, Atte meni käytännössä suoraan töihin maanantaiaamuna.




Jos kyse on uudesta tukasta, on kaikki vaivannäkö sen arvoista. Sama pätee myös vaatteisiin ja kuvauksiin. Mikäli sunnuntaina vain on sopiva ilma on tarkoitukseni tehdä ja myöhemmin julkistaa uusi kuvaus (photoshoot), tai jos ilma on vastaan käytän viime vuotista jotta pääsette jyvälle mitä tarkoitan. Tällä kertaa en malleile itse vaan pyörin kameran takana. 


-FreakyAngel