tiistai 7. helmikuuta 2012

Nordic Moves: Juste Debout Steez Finland

Suomen suurin katutanssikilpailu Nordic Moves järjestettiin Helsingissä 4-5.2 viidennen kerran, tällä kertaa kolmi-osaisena koko viikonlopun tapahtumana. Pakettiin kuuluivat lauantaipäivän Juste Debout Steez Finland joka käsitti Top Rock, Hip Hop Newstyle, House, Locking ja Popping- kategoriat, lauantai-illan Snow Ball, Vogue ja Runway- osiot sisällään pitänyt k18 kilpailu/show sekä sunnuntaina ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyn Helsinki Dance Delight vol. 1 ryhmäkilpailun. Lisäksi aiemmin viikolla oli mahdollisuus osallistua erilaisiin huippunimien pitämiin workshopeihin. Olen ollut Nordic Moves- kävijä jo kahtena vuonna aikaisemminkin joten odotimme Aten kanssa tapahtumaa innolla. Viime vuonna kilpailu järjestettiin yksipäiväisenä Pasilan Urheiluhallilla ja tunnelma oli katossa koko ajan! Erityisesti Vogue-tanssityylin superguru Benny Ninjan (House of Ninja, Amerikan huippumalli haussa) showcase oli viime vuoden kohokohta. Hieman meitä epäilytti, riittääkö Suomessa porukkaa kolmi-osaiseen tapahtumaan ja niinhän siinä kävi että Juste Debout oli...laimea. Ainakin meille. Vaikka joukkoon mahtui hyviäkin tanssijoita tunnelmaa ei vain ollut , en tiedä miksi, ja lähdimmekin hyvin pettyneinä aikaisemmin pois. Tässä nyt kuitenkin lyhyt yhteenveto launtaipäivänkin osalta.




Yleisnäkymä, minä etu-alalla, ei tuo hurmaava sinisiin pukeutunut :) Kun tuntui ettei porukkaakaan ollut mitenkään erityisen paljon. Moni vaikutti väsyneeltä, liekö johtunut edellisen illan Pre-partyista johon itse emme lähteneet.


Uneliasta jengiä.

Yleensä lavan sivuille kehittyy aivan omat jamit, mutta tänä vuonna nekin jotka tanssivat olivat super-ujoja ja pysähtyivät heti kun kameran käänsi kohti.


Jotain kuitenkin sain todistusaineistoksi siitä, ettei Juste Debout Suomi ole kokonaan kuollut .










Vaikka kuvat eivät kerro, oli selkeä pukukoodi mahdollisimman kirjavat Hammerhousut (mcHammer, Hammerpants, tiedättehän?) parhaiten pukeutuneet olivat kuitenkin nämä pojat joita ei ujouskaan vaivannut:


Panda-puvuista päättelin heidän olleen WWWF:n (Will Funk For Food-crew, mm. Talentista tuttu jos et tunne Suomen tanssisceneä sen paremmin) porukkaa. Go Panda :)

Emme oikein jaksaneet keskittyä seuraamaan kilpailua joten heitimme Aten kanssa omat jamit pystyyn sivukatsomossa. Hauskaa oli :D


Olimme taas hiukan omannäköisiämme :)


Loppuun vielä Aten Vouging-taidonnäyte ;p

-FreakyAngel