keskiviikko 10. lokakuuta 2012

FreakyAngel: koulupäivä.

Ei ole muuta kerrottavaa. Koulua vain. Koulua ja tukkajuttuja, niistä elämäni lyhyet ja nopeasti kuluvat viikot nykyään täyttyvät. Onneksi ensi viikolla on syysloma. Jään varmaan tänne ja teen koulujuttuja...NOT!!!


"I smell weed everyday, day..." (väännös Snoop Dogin biisistä, ei liity laittomuuksiin) on noussut iloisen joukkomme tunnussävelmäksi talliaamuina. Hevosten heinät pitää täällä pussittaa ja punnita, johon liittyy luonnollisesti myös hajutesti. Kun tulee vastaan homekohta, se diskataan päivän menusta. Myös oma hengityskyky on niiiiin last season. Tuleva ammattitautimme onkin selkävikojen lisäksi homepölykeuhko.



Kun hevoset on hoidettu, lämmöt mitattu ja roudattu ulkoilemaan sekä tallityöt saatu tehdyksi on iltapäivätuntien aika. Teoriaopintojen ja ratsastuksen lisäksi meillä on myös ajoa. Kura roiskuu ja hiekka lentää kun painelemme letkassa pitkin koulun peltoteitä.


Naapuriheppa tohkeissaan lähtemään. Meidän tämänkertainen ajokkimme tuumasi menevänsä ensin. Ei voittoa kummallekaan...lähdetään kun lupa annetaan.



Ajolenkin jälkeen hiestyneet hevoset loimitetaan, venytellään ja niiden jalat kylmätään tarkoitukseen rakennetulla letkustolla josta kylmä vesi suihkii kevyesti viilentämään jalkoja.



Koulupäivän jälkeen siirryn muihin harrasteisiin kuten tehtävien tekemiseen...myös nimikkohevosen ja sen varusteiden huolto kuuluu jokapäiväisiin ilta-askareisiin. (noin tunti per päivä) Tällä viikolla olen näiden ja zumban (ma, ke) lisäksi keskittynytkin taas tukan teon erittäin vakahenkisiin saloihin. 


Krhmm. Kuvaavaa. Mutta vaikka tämä uusi jakso on kevyt ja helppo, olen edelleen aivan poikki eikä aikaa lepäilyyn ole yhtään. Olen aikataulutettu. Asian on parasta korjaantua lomalla. "jos tietäisit, mitä päässäni liikkuu, soisit minulle paussin!" -Nemi Montoya

-FreakyAngel


Ei kommentteja: