sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Merenrantabrunssi

Olenhan minä hehkuttanut Torniolaista Meerin grilliä tarpeeksi, olenhan? Eilen illan päälle käväisimme tässä legendaarisessa paikassa Meeriä pitkästä aikaa tervehtimässä ja saimme yllätykseksemme ruoatkin talon puolesta, Atte vielä Kellukkeensa kolminkertaisena tornina. Kyllä kannattaa tulla välillä tännekinpäin kun saa näin hyvän vastaanoton :D. Meeri itse on sitkeä pieni nainen jonka lähestulkoon aina avoinna oleva grilli on kuulunut tämän paikkakunnan katukuvaan niin kauan kuin Atte jaksaa muistaa. We < 3 Meerin Grilli.

Tänään noustuamme perusmordorlaiseen sumuun käväisimme nyt Tornioonkin avatussa Pannukakkutalossa nauttimassa myöhäisen brunssin. Oulun ylenpalttisen mahtavalle ja pittoreskille Pannukakkutalolle ei uusi pikkusisar vetänyt vertoja, vaikkei tuotteissa sinänsä mitään vikaa ollutkaan. Vähän halpakopio, totesi Atte kun nousimme portaita yläkertaan. Erikoiskahveja ei ruokalistan väitteestä huolimatta ollut tarjolla, mutta maistuivat suklaa/vaahtokarkki ja vaahterasiirappi/voisula pannukakut ilman niitäkin. Silti on matkanvarrella vielä poikettava Oulussa, sillä alkuperäinen Pannukakkutalo on Suomen mukavimpia ravintoloita-ainakin meidän listallamme.


Olemme viettäneet aikaamme täällä Aten vanhempien kaupunkitalon lisäksi myös heidän vapaa-ajan asunnollaan Nikkalassa Ruotsin puolella. Siellä ei sumusta ollut tietoakaan vaan aurinko paistoi ja puoliksi jäätynyt meri kimalteli ja säkenöi. Perheen koira Muffe liittyi seuraani nauttimaan aurinkoisesta kelistä. 



Hyvä reissu tämä on ollut, sauna on lämminnyt ahkerasti ja on ollut mitä kauneinta. Kohta on lähdön hetki ja aika palata arkeen.  Yhdet rastat tuli tehtyä ja Haaparannan Hööksistä kävin hakemassa topparatsastushousut ja pari muuta juttua koulua varten. Sponsoroinnista kiitos Aten äidille, onneksi on joulu lähellä. :)

-FreakyAngel