tiistai 21. toukokuuta 2013

Raveissa

 Kuva: Heidi Taipale

No niin, kuinka moni heti ajatteli hiukan toisen tyyppisiä raveja ;) ? Joudun tuottamaan pettymyksen, tämä postaus sisältää ainoastaan hevosia ja koulujuttuja. Rakas huligaanijengimme roudattiin nimittäin eilen Seinäjoen raveihin. Tässä lyhyt kooste päivästä.

Saavuimme paikalle kolmella autolla juuri parahiksi ensimmäiseen lähtöön. Meillä oli jännitystä kohottamassa mukana omakin juoksija, suomenhevostamma Lola-Mi. Lola oli tosin vasta 11. lähdössä joten aikaa oli riittämiin. Hevonen purettiin kuitenkin heti alas autosta ja kävelytettiin ennenkuin laitettiin valjastuskatokseen odottamaan.


Opettajamme jäi hevosen luokse kun me muut suuntasimme katsomaan lähtöjä ja kunnon turistien tavoin kuvaamaan kaikkea ja kaikkia. Mm. sitä miten Sonja syö sämpylää. Go Heidi :) Ehdottomasti paras juttu oli kuitenkin lakumyyjä joka laitteli meille hyvät tarjoukset. Kaikki kulkivatkin loppuillan valtaisat lakupussit ranteessa  ja lievästi sokerihumalaisina :)

Nina ja Lola

Koska kyseessä oli koulun reissu oli meillä tietenkin tehtäviä. Ensimmäiseksi piti valita jostakin lähdöstä hevonen ja tarkkailla sen juoksua, sijoitusta, varusteita, aikaa, kuskia, sakkoja ym. Minun valitsemani hevonen oli kolmannesta lähdöstä numerolla kaksi juossut Passin Liina, joka lähti laukalla, jäi melkoisesti jälkeen, otti muut kiinni loppusuoraan mennessä (aika menijä) mutta väsähti sitten.

Kuva Heidi Taipale

Ninalla oli seurattavanaan samasta porukasta toiseksi tullut Konjakki. Voittajaksi selviytyi Sävel-Virta joka sai hienon Powerpark-loimen.


Vastavaloon oli paha kuvata. Onneksi kuitenkin edes paistoi aurinko! Heti kolmoslähdön jälkeen siirryimme takaisin katokselle laittamaan Lolaa valjaisiin. Neidillä oli oikein komea mainos-rintaremmi! Omistajaakin nauratti kun hevosen ympärillä pyöri 15 hoitajaa, mitenkähän ensi viikonlopun Elitloppetissa on? Suuren luokan tähti!



Lolan poistuttua lämmittelemään meillä oli taas aikaa kierrellä ja katsella ja tietysti kuvata. Tunnelma oli hieman toinen kuin silloin varsanäyttelyssä, sillä nyt väkeä oli liikkeellä jonkun verran enemmän!

Varoimme jäämästä kenenkään alle.


Harrastimme bongaa ja tunnista ravivaruste-peliä. Tässä kärpäsmaski.


Pinkki voilokki!


Yksi erilainen nuori seisoi katoksessa "väärinpäin".


Auringossa säkenöivä timantti-otsapanta oli puettu niin että varmasti näkyi.


Ravien Symppikseksi vallitsimme tämän vihreissä pinteleissään edustaneen hevosen.


Tämän hevosen kisaväri taas oli kärryjä myöten punainen. Näimme myös kauttaaltaan violetin varustuksen.


Loimittaja-porukka sai kyllä juosta, eräskin hevonen päätti äkkiä siirtyä laukassa eteenpäin.


Askelmittarilukema olisi ollut varmasti melkoinen myös haastattelija-miehellä, joka hänkin porhalsi useamman kierroksen kärryjen vierellä. Ja puhui mikkiin samaan aikaan!

Kuva Heidi Taipale

Tämän hepan suusta paistaa päivä läpi.

Kuva Heidi Taipale

Kopissa kotiinlähtöä odotellut hevonen.


Päivä oli pitkä ja ilta-aurinko kultasi tienoon ennenkuin 11.lähtö oli käsillä.

Kuva Heidi Taipale

Kävimme koulun piikkiin ratakahviossa syömässä sämpylät jossa meitä "palvellut" hurmaava mieshenkilö ärähti "Kuinka V***N paljon teitäkin oikein on!?" niin etten enää viitsinyt tiedustella buffetin hintaa vaan nälän uudelleen yllättäessä soitimme Elisan paikalle Mäkkärin kautta :) Asiakkaat äänestäkööt jaloillaan.


On huippukuva joo. Voi Elisa ja Elisan ranskalaiset ...

Koittihan se Lolankin lähtö viimein. Hevonen rikkoi muuten oman ennätyksensä!

Kuva Heidi Taipale

Olen nyt kahdesti päässyt tuolla Lolalla ajamaan ja täytyy sanoa että on siinä mukava hevonen :) Toivottavasti urakehitys pysyy näin nousujohteisena!

Kun hevonen oli lopulta pesty, puunattu ja pakattu autoon olivat ravitkin ohi ja väsyneet lapsukaiset ajettiin puoli-unessa takaisin Kaustiselle. Täällä vielä uudelleen huollettiin hevonen, purettiin tavarat ja löydettiin kadonnut tallikissa. Yhden aikaan könyttiin petiin, aamulla ei kouluun meinannut saada silmiä auki ja tänään nukuin kyllä parin tunnin päikkärit. Sen pituinen se.

-FreakyAngel