maanantai 13. toukokuuta 2013

Varsoja

Pääsiäisen jälkeen oli taas aika käydä päivittämässä varsatilanne. Lukema oli kasvanut yhdestä kuuteen, joista yksi tosin oli kuollut :( Loput viisi sitten olivatkin hyvävoimaisia ja suloisia kuin mitkä! Ensimmäisenä syntynyt, pääsiäisenä blogikuvassakin ollut Hillrikan varsa oli melkoisesti kasvanut.



Hillrika puolestaan on tamma joka viime vuonna pyöräytti maailmaan kaksoset! Molemmat ovat jo päässeet uusiin koteihin mutta kuva löytyy vielä sukupostista http://www.sukuposti.net/hevoset/hillrika/galleria/618201

Muita tulokkaita jouduin kuvaamaan karsinaolosuhteissa mikä ei (varsinkaan vastavaloon) ole niitä ihanteellisimpia olosuhteita. Tässä kuitenkin :)


Raasun varsa. Tai Mesaanin...on näissä ennenkin menty sekaisin...


Sieviä ovat, ilman emää kuvassa vain vähän vaikea muistaa :) Vieskerin Vinka tai Mesaani...

Pikkuvarsojen päiväohjelma koostuu lähinnä syömisestä ja nukkumisesta, kuten Vinkan varsalla tässä.




Emätammat vahtivat silmä kovana ja pitävät tarvittaessa tunkeilijat loitolla. Vieskerin Vinka.


Toiset taas ovat pienestä asti superkesyjä ja emätkin syliin tulossa. Silvolan Saimi.



Jolloin kuvista tulee juuri näin hyviä kun kumpikin on "hei rapsuta mua hei" ja koko ajan turpa kamerassa :)

Muutaman tunnin päivässä varsat viettävät ulkona leikkimässä. Neon Valon eli tutummin Tällin varsa näyttää mallia.


Alle 2-vuotiaat varsat ovat vielä ihan lapsia, kuten hyvin näkee tästä porukasta. Kaikki ovat oreja, mutta 2-vuotiaalla on jo selvä orileima ja 1-vuotias osoittaa sen johtajuutta aukomalla suutaan alistuvasti. ( Ja kun vanhemman orin huomio herpaantuu, nuorempi potkaisee nopeasti kylkeen että "etpäs huomannut!" ja taas leikki jatkuu :)




Lopuksi kokoonnutaan kaikki saman paalin ääreen ja syödään sulassa sovussa. Nämäkin pojat odottelevat ruohon kasvamista ja kesän orilaitumelle pääsyä.

Toinen joukko jo rivissä vartomassa tarhavuoroaan.  Karsinansiivouksen ajan menevät kaikki kolme samassakin :)


Odottava mieli on myös tammoilla, ne kun alkavat olla viimeisillään näihin aikoihin. Verratkaa Jomman Kimmaa nyt ja raviurallaan ilman varsamahaa http://www.sukuposti.net/hevoset/jomman-kimma/galleria/8701


Tunnistatteko samaksi hevoseksi :) Jomman Kimmasta löytyi sattumalta youtubesta varsavideokin, toivottavasti tänäkin vuonna tulee tuollainen menijä! Kyseessä on ilmeisesti varsa Kataliina, josta onkin kasvanut oikea kaunotar http://www.sukuposti.net/hevoset/kataliina/galleria/577397

     

Loppuun vielä teitä tervehtimään kiharatukkainen hurmuriori Lennox, joka yhdessä Turon Innon kanssa toimii näidenkin varsojen isäoriina.

 

Hyvää varsakevättä!

-FreakyAngel