sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tamma- ja varsanäyttely, Seinäjoki

Perjantaina olikin vähän erilainen koulupäivä kun tavallisten oppituntien sijaan lähdimme päiväretkelle Seinäjoen raviradalla järjestettyyn tamma- ja varsanäyttelyyn.


Olimme Aten kanssa liikeenteessä omalla autolla ja vaikka olimme muita ennemmin Seinäjoella meni meiltä ties kuinka kauan löytää raviradan oikeat sisäänkäynnit ja lopulta koulun auto sekä muu porukka. Minulla oli aamusta asti hirveä migreeni ja oksensin koko matkan, liikkuvasssa autossa kirkkaassa auringonpaisteessa oleminen ei kyllä ollut mitään herkkua! Onneksi oloni oli hiukan kohentunut radalle saavuttaessa ja saatoin jopa ottaa muutamia valokuviakin. Taas yksi tapahtuma johon Atte vain päätyi ilman sen suurempaa omaa haluaan. Hyvin hän kuitenkin mukana jaksoi vaikka otj srv, ktv kjko, blup-indeksit ja muut sellaiset eivät oiken sanoneetkaan mitään. :)


Koska kyseessä kuitenkin oli koulun reissu, oli meillä tehtävä päivää varten. Meidän piti seurata kahta eri suunnalle kantakirjattavaa hevosta esittäjineen ja arvioida yleisilmettä, valmistelua, asua, esitystapaa, hevosen käytöstä jne. Lopuksi piti kirjata pisteet ja palkinnot ylös. Kovan, puuskittaisen tuulen vuoksi oli vain miltei mahdoton saada selvää kuulutuksista ja niinpä toivon löytäväni pisteet vielä uudelleen netistä. Näitä kahta kuitenkin itse seurasin:

Ori Tuhkimon Vihtori, P-suunta, 2-vuotiaat,


ja tamma Hili Rols, J-suunta, sekin 2-vuotiaissa. Molemmat siis suomenhevosia.


Tuhkimon Vihtori olikin vähän eläväisempi toveri, mutta hyvin pysyi silti esittäjänsä hanskassa. Mies totesikin hyväntuulisesti tuomareille, että kun viime vuonna ei ollut hevosessa tarpeeksi orileimaa niin joko kelpaa? :) Kyllä oli jo selkeä oripoika ja muutenkin kaunis hevonen!





Toisen seurattavan hevosen olin valinnut jo koululla, sen kun nimittäin tunsin entuudestaan :) Pääsiäispostauksessa oli kuva ori Turon Innosta, ja tässä olisi nyt sen varsa Hili Rols. Itse asiassa tunnen tämän hevosen isovanhemmatkin, emänä sillä on Nikitan joka puolestaan on Vetvitasta ja Nikolai H:sta. Eli luultavasti olen ollut paikalla tämän emää alulle laitettaessa ja Hili Rolssiakin pikkuvarsana pidellyt. Hieno hevonen siitä oli kasvanut ja kävin välissä vähän nykyistä omistajaakin haastattelemassa. Hyvin kuului pikkuneidillä menevän ja kiltti olevan. Sanoin että on siinä isänsä näköä!



Ette kuitenkaan jaksa käydä itse katsomassa joten tässä Turon Into, ei ehkä näyttävin kuvakulma mutta kuitenkin.


Toinen kiinnostusta herättänyt näyttelyyn osallistuja oli 1-vuotias ori Kuningas Idea, emänisänä niinikään tuttu ja ratsunanikin aikoinaan toiminut tähtijuoksija Hilto. Itseasiassa muistan tämän emänemänkin hyvin, R.R. Ilo- nimisen tamman josta aina Helenan kanssa keksimme eri versioita että mistä se R.R. siihen tulee. Raviradan Ilo taisi olla suosituin...


Helenalla onkin itseasiassa tälläkin hetkellä hevonen suoraan Hiltosta, pääsiäisratsuni ori Hilton Kihaus.


Jospa takaisin sivuraiteilta vielä itse näyttelyyn :) Suosikkihevonen kaikista oli useammankin mielestä tämä P-suunnan säpäkkä 1-v. tamma, Tuhkimon Matleena. Suloisempaa olentoa saa hakea, ja mitkä liikkeet ja jousto ja keveys pikkuhevosella olikaan! Kuva ei tee oikeutta hevosen siroudelle, mutta se oli ainoa jossa hevonen ei ollut piiloutunut esittäjänsä taakse. Taisi kilpailutilanne hieman jännittää, tuomareihin ja yleisöön päin käännyttäessä teki se täyden tenän, mutta poispäin juostessa hevonen suorastaan lensi! Moni meistä sanoikin että tämän olisi voinut viedä taskussa kotiin, niin sievä se oli!



Ei ehkä edustavin kuva mutta rakenne näkyy, tässä ollaan pelottavia tuomareita ja pimeää mittauspaikkaa kohti menossa.


Lähdimme pois vähän 2-vuotiaiden suomenhevosten luokan alkamisen jälkeen, ja yleisön pyynnöstä kävimme vielä Haaramo Oy- hevostarvikeliikkeessä jossa oli SuoRa-päivä ja kaikki -20% sekä kakkukahvit. Osallistuimme arvontaan ja yllätys oli seuraavana aamuna melkoinen kun saimme viestin ja jossa pyydettiin hakemaan palkinto! Hyppäsimme Aten kanssa oitis autoon ja noudimme Eskadronin hoitolaukun & riimusetin ja SuoRan t-paidan ja lippiksen. Hieno, hieno aamu!

-FreakyAngel