torstai 22. elokuuta 2013

Back to square one.

Tie Torniosta vei tiistaina ylöspäin perheen kakkosmökille Hosion korpimaihin. Vietimme siis muutamia auringontäyteisiä tunteja Aten isän seurassa järven rannalla ja poimin minä muutaman mustikankin. Lomatuurini tuntuu kuitenkin loppuneen, sillä aamulla heräsin heikkoon oloon ja Hosiossa ollessa palasivat sydänoireet - niitä ei muistaakseni ole koululta lähdön jälkeen ollut kertaakaan. Muutoinkin on menty taas hyvin pitkälle terveen kirjoissa ja jaksettu ja pystytty melkein entiseen malliin koko kesä.


Hosion mökin pihassa oli poroja. Ja yksi hyvin herttainen, onnellinen ja riehakas labradorinnoutaja joka tahtoi istua sylissä ja oli kaikkien paras kaveri. Löysimme myös metsokukon pyrstösulan.

Päivän kääntyessä illaksi suuntasimme ensin Rovaniemelle ja siitä kohti Pyhää aina Pelkosenniemelle saakka, johon äitini oli jo muutamaa päivää aiemmin saapunut erään perheystävämme Eilan luo vierailemaan. Nyt mekin saimme osamme Eilan vieraanvaraisuudesta hänen vuokramökissään grillikotineen päivineen. Lappituristit :)

Matkanteko ei ollut minun kohdallani kuitenkaan ottanut onnistuakseen puhumattakaan Rovaniemellä kiertelystä (poiketkaa kuitenkin ChocoDelissä jos sinnepäin eksytte, käsintehtyjä suklaita, cupcakeja ja macaroneja!) ja meninkin aikaisin nukkumaan autossa kehittyneen päänsäryn takia. Toivoin olevani kunnossa aamuksi mutta toisin kävi, sillä keskiviikkona olo oli vielä kauheampi eikä nukkumaparven kapeista portaista ollut mitään asiaa alas ilman Aten tukea. Tässäkö sitä nyt taas ollaan? mietin mielessäni hakiessani oksennusvatia autosta.

Aamuksi aiottuja lettukestejä kodassa en kuitenkaan varmana ollut jättämässä väliin joten lepäilin porontaljoilla sillä välin kun Atte ja Eila puuhasivat erähenkisinä keittiömestareina. Lepattava tuli ei muuten ole migreenipotilaan ja tasapainohäiriöisen kaveri mutta siitäkin selvittiin :)


Kota ja nokipannukahvit.



 Letut paistettiin muurikan sijaan pitkävartisilla valurautapannuilla ja hyviä tuli!


Atella on isänperuina jonkinlainen masterchef-geeni ja hän ottikin automaattisesti tulenteko- ja letunpaistovastuun Eila-emännän huolehtiessa lettutaikinasta, tuoreesta lakkahillokkeesta ja kermavaahdon vatkauksesta. Samalla maistelimme nokipannukahvia ja ruotsintuliaisena tuomaamme Loka goes old school : mansikkakermajäätelö- vissyä.


Pihapiiriä kodalta kämpälle.



Lettukestien jälkeen oli aika siirtyä eau de savuntuoksusta matkavaatteisiin. Eilan urhea (ja supersuloinen ja tottelevainen!) vahtikoira Bamse tarkkaili silmä kovana ettei vaan mitään pääse tapahtumaan huomaamatta.


Sitten taas äiti kyytiin, ja pienen Rovaniemen kierroksen jälkeen Ouluun, kohti PANNUKAKKUTALOA! 


Haluaisin toki sanoa, että ihanaa kun aurinko Pelkosenniemeltä asti paistoi, mutta migreenin kanssa autossa matkatessa aurinkolasien taa piiloutuminen tuntui ainoalta inhimilliseltä vaihtoehdolta. Päivän asu New Yorker, Apple Bottoms, Vixxen, Second Hand.


"Step on the brakes, then I'ma step on the gas
I am a rebel, but I do it with class
I set the boundaries, the rules don't own me
I'm living life on the edge, I choose my path"

 


Ylivieskan korkeuksilla satoikin jo vettä ja rakeita - poikkesimme kahvilla Raudaskylän opistolla erään äidin ystävättären luona.


Reissun päältä tarttuneet uusimmat MH-hankinnat. Luulin etten ikinä saisi uutta samanlaista kännykorua entisen rikki menneen tilalle mutta niin vain ihan tavallinen kirjakauppa yllätti! 2 vuotta väliä edellisestä. Tulevat sisustuspahvilaatikkoni kysyi Atte minulle eräästä ruotsalaisesta lelukaupasta ja sain kuin sainkin ne kotiin vietäviksi.

Viime yönä kahden aikaan olimme taas kerran takaisin Vammalassa yhtä reissua rikkaampina. Ihan poikki olen kyllä, makuullaankin tahtoo pää heittää, pystyssä pysymiseen painoi joku taas off-nappia ja sydänala muistuttelee edelleen olemassaolostaan. Vaikeuttaa vähän viikonlopun reissusuunnitelmia, kun ei oikein ole lähtökunto varma.

"Sydämeltä kyselin, kuinka se oli ja eli ; sydän vastasi "hienosti", mutta se valehteli."


So what, I´m still a ROCKSTAR.

-FreakyAngel