sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Irtohypytystä

Kuten jo aiemmin mainitsin, oli tänään koulupäivä, sillä koulun maneesissa järjestettiin irtohypytystilaisuus. Koulun omien hevosten ja pihattovarsojen lisäksi mukana oli muutama ulkopuolinenkin hevonen koettamassa taitojaan. Kaikkien hepo-opiskelijoiden piti olla paikalla ja väkeä olikin ihan kiitettävästi.


Olenkin jo pahoitellut ja pahoittelen taas kaikkien maneesissa otettujen kuvien pimeyttä ja rakeisuutta. Idea kuitenkin toivottavasti välittyy. Tosin, kun jengiä on tuon verran edessä niin milläs kuvaat hyppäävää hevosta...

Hevosten erilaiset luonteet tulevat irtohypyttäessä hienosti esille. Toiset etenevät kaikessa rauhassa ja hypättyään pysähtyvät poseeraamaan kameralle ja odottelemaan kiinniottajaa:




Kun taas toisilla virtaa riittää, esteet lennetään yli kattoa hipoen ja sitten rallitetaan vauhdikkaasti häntä tötteröllä silmät kiiluen "tätä lisää!" tyyliin. Avustajia onkin hyvä olla useita, milloin kirittämässä lisäpuhtia ja milloin jarruttamassa menoa ja tarvittaessa pysäyttämässä ja ohjaamassa oikeaan suuntaan. On syytä olla hereillä ja kahvit juotuna, aina pitää varautua läheltä piti-tilanteisiin.



Irtohypytyksen tarkoitushan ei ole katsoa kuinka korkealla esteellä heppa lopulta katkoo jalkansa, vaan olla turvallinen ja organisoitu tapa jumpata hevosta, kehittää sen hyppytekniikkaa ja itseluottamusta sekä tietysti nähdä hevosen liikkeet. Esteet pystytetään kujaan, joko tuollaiseen katosta laskettavaan tai sen puuttuessa vaikka  esteistä tms. rakennettuun. Hevonen irrotetaan kujan päässä, taluttaja jää varmistamaan ettei hevonen käänny ympäri, hevonen hyppää esteet (avustajia TULEE olla useampi), otetaan kiinni toisessa päässä (toinen taluttaja) ja viedään puoleen väliin taluttajalle numero 1. Sitten sama juttu uudestaan. Jos kyseessä on virtavampi hevonen, pitää kummankin kujan alussa olla henkilöt varmistamassa että hevonen pysyy kiinniottoalueella eikä päädy väärään paikkaan. Kuvassa koulun uusin hevonen Sade matkalla kohti kauraämpäriä ja kiinniottajaa. :)


Minunkin nimikkoni hyppäsi tänään. Sain tiedon sen vuorosta vähän lyhyellä varoitusajalla ja niinpä teimme Aten kanssa maailmanennätyksen purujen poistosta hännästä. Tuli kiire :)

Ravi-Jussi:



Kyllä se sitten tajusi mistä on kyse ja hyppäsi ihan hienostikin.



Niin onkin inhottavan pimeitä kuvia, mutta valoisia ja kivoja missä sitten taas näkyisi tunnistettavia ihmisiä en voi julkaista. Aten ja Jussin voin. :)


Toimelias ja jännittäviä hyppysarjoja tihkuva päivä, ainut joka otti rennosti tänään oli tallikissa.


Minä puolestani teloin/reväytin/naksautin selkäni estepuomia nostaessa, sattuu ihan sikana. Huomista kengitystuntia odotellessa, toivottavasti saan pään kääntymään jo aamulla.

-FreakyAngel