tiistai 16. huhtikuuta 2013

Piuhaa paidan alla

Kolmen kuukauden odotus palkittiin tänään eli aamupäivällä kävin kiinnityttämässä itseeni sydämen toimintaa seuraavan Holter-laitteen. Yhdessä asentavan henkilön kanssa mietittiin, että mihin se kaikki piuha oikein pakataan. Nyt on johtoa paidan alla niin että olen koko päivän kertonut kaikille olevani kyborgi. Salaisuuteni on paljastunut. :)


Holterista lyhyesti:

"Nimitystä Holter-tutkimus käytetään yleisesti pitkäaikaisen vuorokausi-EKG -nauhoituksen synonyyminä. Tutkimus on saanut nimensä tri Norman Holterin mukaan. Hän esitteli vuonna 1957 kannettavan laitteen, jolla voitiin nauhoittaa EKG:tä. Potilaan rintakehälle kiinnitetään kaksi (tai kolme) bipolaarista elektrodia, joiden välityksellä potilaan ekg rekisteröityy mukana kannettavaan nauhuriin. Nauhoitus puretaan, jolloin se muutetaan digitaaliseen muotoon, jotta se voidaan analysoida tietokoneen ohjelman mukaisesti."
(http://cc.oulu.fi/~sisawww/esit/000928.htm

Rintakehällä olevat elektrodit eivät näy, koska enempää en rupea paitaani nostelemaan :) Kiintoisan uuden ruuminmuodon lisäksi tuo näyttää siis ulospäin lähinnä korvalappustereoilta. Piuhoja kiinni pitävät teipit pyrkivät jäämään paitaan kiinni mutta muuten tuo on pysynyt hyvin mukana menossa. Ainut tässä vain että kohtauksestani on huomenna päivälleen kolme kuukautta, voipi siis olla että tulos näyttää aika lailla puhdasta. No, sittenpähän nähdään! Onhan se hauska seurata että mitä siellä sydämessä oikein tapahtuu. :)

-FreakyAngel